Historien om danskernes ferie fortalt i Faxe Ladeplads.

Arbejdsgruppen Feriens By arbejder for at gøre opmærksom på historien om Faxe Ladeplads som et af Danmarks første turistmål og Københavnernes foretrukne sommer-destination fra slutningen af 1800-tallet og frem til 1970´erne. I arbejdsgruppen arbejder vi for at etablere en række oplevelser i byen, som kan fortælle den historie.

Aktiviteter 2020
Arbejdsgruppen Feriens By har i samarbejde med Faxe Kommune nu færdiggjort mobilguiden "Faxe Badeplads". Inden vi offentliggør guiden, skal vi bl. a. lave en bruger-test. Hvis du har lyst til at teste guiden sammen med os, er du velkommen til at kontakte os.

Aktiviteter 2019

I 2019 påbegynder arbejdsgruppen Feriens By et samarbejde med Faxe Kommunes IT afdeling om udformningen af en mobil guide, der fortæller om den historiske badeby, Faxe Ladeplads.

Aktiviteter 2018

Arbejdsgruppen Feriens By har i 2018 lavet en kortlægning af feriehistoriske huse i Faxe Ladeplads. Kortlægningen danner grundlaget for det videre arbejde i 2019.

Aktiviteter 2017

Arbejdsgruppen Feriens By arrangerede i 2017 to workshops, hvor vi sammen med borgere fra Faxe Ladeplads fandt frem til nogle emner, der kan danne grundlag for flere guidede ruter i byen. Se omtaler fra pressen her:

Omtaler i Faxe Netavis og Faxenyt.dk:

//faxe.netavis.nu/faelles-fortiden-faxe-ladeplads/

//faxenyt.dk/?Id=13041

Dagbladets journalist deltog i et af arrangementerne i 2017 og skrev efterfølgende en spændende artikel. Læs den her: //sn.dk/Faxe/Kom-til-nyt-moede-om-Feriens-By-torsdag-aften/artikel/655621

De to workshops var en del af et mindre pilotprojekt, og vi er nu i gang med at undersøge, hvordan ruterne kan virkeliggøres i en mobilguide. Her samarbejder vi med Kulturgruppen Fru Marthe i Karise, som også har et stort ønske om at formidle deres lokale historie i en mobilguide.

 

 

 

Nationalt netværk om Dansk Feriehistorie

Feriens By er samtidig initiativtager til et netværk, der arbejder med dansk feriehistorie i et nationalt perspektiv. Dette arbejde er nu flyttet ud af arbejdsgruppen i Faxe Ladeplads og over i et nationalt netværk. Kontakt Naja Kløve Moltved, naja@kulturonline.dk for yderligere informationer om dette netværk om dansk feriehistorie.

 

Kontaktperson for Arbejdsgruppen Feriens By:

Bertel Moltved, mobiltelefon 29 93 75 12, bertelmoltved@gmail.com