Historien om danskernes ferie fortalt i Faxe Ladeplads.

Arbejdsgruppen Feriens By arbejder for at gøre opmærksom på historien om Faxe Ladeplads som et af Danmarks første turistmål og Københavnernes foretrukne sommer-destination fra slutningen af 1800-tallet og frem til 1970´erne. I arbejdsgruppen arbejder vi for at etablere en række oplevelser i byen, som kan fortælle den historie.

Aktiviteter 2020

Mobilguiden ”Faxe Badeplads”   

 Arbejdsgruppen Feriens By har nu færdiggjort mobilguiden "Faxe Badeplads". Guiden er en gåtur i Faxe Ladeplads, som viser vej til historiske steder og fortæller om livet i badebyen for 50-100 år siden. Mobilguiden starter ved Faxe Ladeplads station og slutter med en badetur fra stranden ved ”Flagstangen”. 

Du finder QR-kode til mobilguiden på Feriens By´s facebookside: https://www.facebook.com/Feriens-By-101435148350015/ 

Du får mest ud af historierne, hvis du bruger guiden under et besøg i byen. 

 

”Lyden af Ferie” – udstilling & workshop

I weekenden den 22.-23. august slog Feriens By lejr på Gefionpladsen i Faxe Ladeplads med udstillingen "Lyden af Ferie". En udstilling af 100 år gamle fotografier og feriepostkort - og historiske solstole, hvor man behageligt henslængt kunne høre lydhistorier fra badebyen.

Som en del af udstillingen var der indrettet et lydstudie i en campingvogn. Her blev udstillingens gæster inviteret til selv at dele feriehistorier. Historierne blev bagefter bearbejdet til et lydportræt af lydkunstneren Jørgen Teller. 
 
Lydportrættet af Faxe Ladeplads kan høres her:

”Lyden af Ferie” var støttet af Statens Kunstfond og Faxe Kommune.

Se billeder fra ”Lyden af Ferie” på arbejdsgruppens facebookside: https://www.facebook.com/Feriens-By-101435148350015/  Hvis du Liker Feriens By´s facebookside, så får du besked, når lydportrættet er klar, og når vi har nye aktiviteter på plakaten.

Sjællandske Nyheder besøgte ”Lyden af Ferie”. Læs her hvad avisen skrev: 

https://sn.dk/Faxe/Lydportraetter-af-dengang-Faxe-Ladeplads-var-et-kendt-badeparadis/artikel/1348547

                          

Repræsentant i Liv i Ladepladsens bestyrelse for Feriens By:
Mette Andersen, feriensby@gmail.com