Historien om danskernes ferie fortalt i Faxe Ladeplads.

Arbejdsgruppen Feriens By arbejder for at gøre opmærksom på historien om Faxe Ladeplads som et af Danmarks første turistmål og Københavnernes foretrukne sommer-destination fra slutningen af 1800-tallet og frem til 1970´erne. I arbejdsgruppen arbejder vi for at etablere en række oplevelser i byen, som kan fortælle den historie.

Feriens By er samtidig initiativtager til et netværk, der arbejder med dansk feriehistorie i et nationalt perspektiv. Dette arbejde er nu flyttet ud af arbejdsgruppen i Faxe Ladeplads og over i et nationalt netværk. Kontakt Naja Kløve Moltved, naja@kulturonline.dk for yderligere informationer om dette netværk om dansk feriehistorie.

Aktiviteter

Arbejdsgruppen Feriens By arrangerede i 2017 to workshops, hvor vi sammen med borgere fra Faxe Ladeplads fandt frem til nogle emner, der kan danne grundlag for flere guidede ruter i byen. Se omtaler fra pressen her:

Foromtaler i Faxe Netavis og Faxenyt.dk:

//faxe.netavis.nu/faelles-fortiden-faxe-ladeplads/

//faxenyt.dk/?Id=13041

Dagbladets journalist deltog i et af arrangementerne og skrev efterfølgende en spændende artikel. Læs den her: //sn.dk/Faxe/Kom-til-nyt-moede-om-Feriens-By-torsdag-aften/artikel/655621

De to workshops var en del af et mindre pilotprojekt, og vi er nu i gang med at undersøge, hvordan ruterne kan virkeliggøres i en mobilguide. Her samarbejder vi med Kulturgruppen Fru Marthe i Karise, som også har et stort ønske om at formidle deres lokale historie i en mobilguide.

Kontaktperson for Arbejdsgruppen Feriens By:

Bertel Moltved, mobiltelefon 29 93 75 12